Waarom acem - meditatie ?

Soms vinden we het tempo en de uitdagingen van het leven prettig en stimulerend. We krijgen een gevoel van voldoening wanneer we onze kwaliteiten kunnen inzetten. Maar er is ook een keerzijde aan onze manier van leven.

We hebben van alles te doen: werk, examens, studie, kinderen, relaties, verplichtingen. Er lijkt niet genoeg tijd voor al deze dingen, in ieder geval niet om ze zo intens en volledig te doen als we misschien graag zouden willen. Soms kun je het gevoel hebben dat je dingen op de automatische piloot doet. Alsof je er niet helemaal zelf bij bent. Het is soms moeilijk je te concentreren. Het enige waar je aan kunt denken is de spanning. Altijd moe. En soms ook een onderliggende rusteloosheid. Er ontbreekt iets.
Misschien begint je lichaam te reageren: hoofdpijn, weinig energie. Alles kost moeite. De nieuwe vitaminepillen lijken ook niet te werken. Teveel koffie `s morgens. Het is moeilijk je te ontspannen wanneer je thuiskomt. Een paar borrels `s avonds hebben ook niet het juiste effect. Misschien denk je dat de boodschap is dat je iets heel anders moet gaan doen. Maar verandering is ook niet altijd even eenvoudig. Misschien weet je niet eens waar je zou moeten beginnen. In dit soort situaties is Acem-meditatie een nuttige techniek gebleken.

Acem-meditatie helpt je te ontspannen, de knopen waarin je vastzit te ontrafelen en geeft je meer energie. De dagelijkse meditaties creëren een rustmoment, elke dag weer.

Acem-meditatie helpt je stress en spanningen te verwerken en om nieuwe perspectieven en existentiële inzichten te ontwikkelen. Bijna 50 jaar ervaring heeft laten zien dat Acem-meditatie een effectieve manier is om vicieuze cirkels te doorbreken en stress te bestrijden; het is een proces waarin je jezelf vernieuwt en jezelf weer energie geeft. Voor velen wordt het beoefenen van Acem-meditatie een belangrijke bron van zelfinzicht en persoonlijke groei.

Acem-meditatie is niet iets wat je kunt leren door erover te lezen: je leert het door het te doen. Een cursus Acem-meditatie leert je hoe je de techniek uitvoert en hoe je de methode in je leven kunt inpassen. Na de cursus zijn er vele mogelijkheden om je ervaring met de methode te verdiepen.

Sommigen beoefenen Acem-meditatie regelmatig een halfuurtje ’s ochtends en ’s avonds. Anderen gebruiken de methode gedurende periodes wanneer zij er behoefte aan hebben.
Veel mensen vinden ontspanning in het regelmatig opzoeken van de stilte van de natuur, bijvoorbeeld in het weekend. Wanneer je mediteert  is het alsof je een contemplatieve wandeling in de bossen maakt, tweemaal per dag, binnenin jezelf.