Wat is acem - meditatie ?

Acem-meditatie is praktisch, geeft direct merkbare resultaten en sluit aan bij een westerse levensstijl

Acem-meditatie is een nuchtere meditatie methode, afkomstig uit Noorwegen, onafhankelijk van levensbeschouwing en gebaseerd op westerse gedachten en -levenswijze. Acem-meditatie is gedurende de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld in Scandinavië. De methode integreert inzichten in meditatie met die van de hedendaagse psychologie en neurologie. 

Resultaten

Meditatie geeft grondige en systematische ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk. Daardoor optimaliseer je je dagelijks functioneren en kun je je energie beter gebruiken. Ook op langere termijn werpt dit zijn vruchten af in de manier waarop je leeft en met je mogelijkheden en beperkingen omgaat.

Gemakkelijk te leren

Acem-meditatie is net zo gemakkelijk te leren als fietsen. Wat je doet is het innerlijk herhalen van een klankcombinatie, een woord, zonder betekenis. Het gaat om de manier waarop, de mentale houding waarmee, je het woord herhaalt. Hierdoor werk je aan het creëeren van een open, soepele mentale houding waarbij je zo neutraal mogelijk gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen kunt laten passeren. Het effect hiervan is dat je gedachten tot rust komen, je ademhaling en polsslag rustiger worden en je spieren zich ontspannen. Hierdoor bewerk je, ook op een dieper niveau, spanningen die je beinvloeden. Voor het meest optimale effect kun je Acem-meditatie tweemaal per dag een half uur, of één keer drie kwartier, beoefenen.

Dagelijkse halfuurtjes

Gedurende de vijftig jaar sinds Acem werd opgericht hebben meer dan 50.000 mensen Acem-meditatie geleerd. Sommigen hebben in Acem-meditatie een effectieve techniek voor ontspanning, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling gevonden. Voor anderen is Acem-meditatie ook belangrijk geworden als een manier om inspiratie te vinden en regelmatige reflectie op hun leven te stimuleren. Voor de meesten zijn de dagelijkse halfuurtjes een gewoonte waar ze erg naar uitzien.

Cursussen

Cursussen

Lees alles over onze verschillende soorten cursussen

bekijk cursussen